woensdag 7 december 2011

Het nieuwe zoeken in de Hydrotheek

ChampagneglazenIntroductie van een krachtige zoekmachine samen met een complete make-over zijn voor de Hydrotheek een feit. Kijk zelf op www.hydrotheek.nl.

Het is nu mogelijk op een meer google-achtige manier te zoeken en vinden. De presentatie van zoekresultaten is veranderd: met filters kan het zoekresultaat verfijnd worden op auteurs, trefwoorden, organisatie, STOWA thema, jaar van uitgifte, online beschikbaarheid, taal, tijdschrift of documenttype. Ook is de site in zijn geheel op de schop genomen: zonder frames, sitenavigatie bovenin, frisse uitstraling en sociale media als Twitter, RSS en Linkedin zijn opgenomen.

De Hydrotheek is een database met ruim 30.000 bronnen op het gebied van hydrologie, aquatische ecologie, waterhuishouding en afvalwaterzuivering in Nederland. Het bijeenbrengen en beschikbaar stellen is een initiatief van de STOWA (Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer).

In de komende nummers van de Hydrotheek nieuwsbrief zullen delen van de vernieuwde site extra onder de aandacht gebracht worden.
Klik op de www.hydrotheek.nl en neem zelf een kijkje naar het nieuwe zoeken.

Suggesties en reacties zijn welkom!

Geen opmerkingen: