donderdag 6 november 2014

Hugo de Vrieslaboratorium rapporten online beschikbaar

Kiezelwieren onder het microscoop, circa 1000x vergroot. Bron: http://www.diatom.nl/Nederlands/Diatomeeen/Toepassingen.htmlRecent heeft de Hydrotheek via Herman van Dam (Water en Natuur) een dertigtal gedigitaliseerde rapporten ontvangen. 24 hiervan zijn rapporten van het Hugo de Vrieslaboratorium en nog enkele andere rapporten. De rapporten van het Hugo de Vrieslaboratorium gaan voornamelijk over sieralgen en kiezelwieren. Ze zijn nu online te raadplegen via de Hydrotheek. U kunt ze hier bekijken.

"De Hydrotheek gaat een steeds belangrijker functie vervullen. Zeker nu ook nog met terugwerkende kracht de oude belangwekkende literatuur wordt toegevoegd.", aldus Bas van der Wal (STOWA). Zo zijn er meer digitaliseringsinititieven.Via dit voorbeeld ziet u dat de Hydrotheek u kan ondersteunen in het duurzaam opslaan van water gerelateerde publicaties met een goede vindbaarheid en verspreiding.

Heeft u digitale publicaties? Lever ze aan en de Hydrotheek zorgt voor opslag en vindbaarheid in de Hydrotheek.
Wilt u uw rapporten laten digitaliseren? De Hydrotheek verzorgt de logistieke handling van het scannen en zorgt voor opslag en opname in de Hydrotheek.
Voorwaarde in beide gevallen is dat ze binnen de scope van de Hydrotheek vallen.
Neem s.v.p. contact op om te informeren naar de mogelijkheden.

Geen opmerkingen: