donderdag 10 november 2011

CHO publicaties digitaal en vindbaar

Van de Commissie voor Hydrologisch Onderzoek CHO-TNO zijn de CHO rapporten en nota's en de CHO verslagen en mededelingen te beschouwen als hydrologische klassiekers. Er is nog steeds vraag naar. Vrijwel alle publicaties zijn nu digitaal beschikbaar en te vinden in de Hydrotheek en via de Nederlandse Hydrologische Vereniging (NHV).

Cover uitsnede Commissie voor Hydrologisch Onderzoek T.N.O. (CHO) rapporten en nota'sIn overleg met de NHV zijn ontbrekende CHO-publicaties door Bibliotheek Wageningen UR gescand. In ruil hiervoor mogen alle CHO publicaties ook via de Hydrotheek beschikbaar gesteld worden. Zo hebben NHV en Hydrotheek de CHO collectie vrijwel compleet.

Via dit voorbeeld ziet u dat de Hydrotheek u kan ondersteunen bij het digitaliseren en het duurzaam opslaan van uw publicaties.

Heeft u digitale publicaties? Lever ze aan en de Hydrotheek zorgt voor opslag en vindbaarheid in de Hydrotheek.

Wilt u uw rapporten laten digitaliseren? De Hydrotheek verzorgt de logistieke handling van het scannen en zorgt voor opslag en opname in de Hydrotheek.

Voorwaarde in beide gevallen is dat ze binnen de scope van de Hydrotheek vallen. Zie voor meer info ook het item Rapporten digitaal en vindbaar uit Hydrotheek nieuwsbrief nr. 50. Neem s.v.p. contact op met de Hydrotheek contactpersoon om te informeren naar de mogelijkheden.

Geen opmerkingen: