dinsdag 6 mei 2008

De top 3 van april 2008

Hieronder staan de drie meest bekeken titels in april 2008

1. Jaaroverzicht van het weer over 2007 (artikel)
Gegevens met betrekking tot neerslag, temperatuur, wind, zonneschijn. Gegeven voor de stations: De Kooy, Leeuwarden, Eelde, Valkenburg. Schiphol, De Bilt, Soesterberg, Deelen, Twenthe, Vlissingen, Gilze-Rijen, Eindhoven, Volkel en Maastricht. Voor De Bilt zijn grafische weergaves toegevoegd: luchtdruk, temperatuur, neerslag, sneeuwdagen, duur neerslag, onweersdagen, relatieve vochtigheid, globale straling, zonneschijn, bewolking, windrichting, windsnelheid. Meer weten? Klik op | meer info | volledige tekst.

2. Bespiegelingen van een schrijvertje en Over water in Friesland en daarbuiten (boek)
Het waterbeheer in ons land en daarbuiten kent roerige, drukke tijden. Dat geldt voor alle aspecten van dat water: kwaliteit, kwantiteit en veiligheid; beleid en beheer; besturen en uitvoerende diensten; kosten en baten; functionele organisaties, etc. Zoveel aspecten, evenzoveel ideeën en meningen. De afgelopen vier jaar schreef Theo Claassen daarover columns in het personeelsblad van Wetterskip Fryslân. Deze zijn gebundeld. Naast de columns (in deel 1) bevat het boek nog een deel 2 (Over water in Friesland en daarbuiten), waarin een beschouwing is gegeven van(uit) het hedendaagse waterbeheer. In zeven hoofdstukken passeren haast alle aspecten daarvan de revue en worden daarbij aan een kritische blik onderworpen. Meer weten? Klik op | meer info.

3. HyProform (R) op rwzi Wervershoof: simpele desinfectie, zonder restjes! (artikel)
Hollands Noorderkwartier onderzoekt, o.a. met het oog op de ombouw van Wervershoof, of het gebruik van chloorbleekloog kan worden vermeden. Er zijn vele alternatieven voor ‘chloor’ denkbaar, meestal technisch erg mooi, maar vaak ook erg duur in aanschaf en/of gebruik. Misschien kan het ook anders. Meer weten? Klik op | meer info | volledige tekst.

Geen opmerkingen: